Въпроси

1. КАК ПРОТИЧА ПРОЦЕСЪТ НА ПОЦИНКОВАНЕ ?

Цинковото покритие се формира при горещо поцинковане, чрез потапяне на метални или чугунени продукти в стопен втечнен цинк. Цинковото покритие се образува в резултат на реакцията между желязото и цинка и се образува от двете страни на стоманата, от вътрешната и външната повърхност на затворените метални профили.

2. АНТИКОРОЗИОННИ ПОЛЗИ

Поцинкованото покритие е устойчиво на механични повреди, например удари! Поцинкованото покритие е единственото антикорозионно покритие, което не губи своите свойства в случай на механично увреждане. Това е възможно благодарение на така наречената електрохимическа защита.

3. ЕСТЕСТВЕНИ ПРОМЕНИ

Трябва да се помни, че с течение на времето (обикновено няколко месеца), цинковото покритие променя външния си вид от леко лъскав, на матиран сив цвят. Това се появява в резултат на реакцията, която протича между цинка и въздуха.

4. КАК ДА СЕ ГРИЖИМ ЗА ПОЦИНКОВАНОТО РЕМАРКЕ ?

Поцинкованите елементи трябва да се мият често, а след контакт със сол или химикали на пътя, е необходимо да се мият всеки път! Цинкът е най добрата форма за предпазване от корозия, при условие че ремаркето е правилно поддържано. Цинкът е матал, който се нуждае от много време, преди цвета на покритието му да спре да се променя.

[ymm_selector template="horizontal_selector.php"] test

Контакти

Пишете ни